به گزارش تابناک به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی و "الکساندر فن دربلن" رئیس جمهور اتریش امروز (چهارشنبه) طی تماس تلفنی با تاکید بر اینکه برای مبارزه با یک پاندمی، همکاریهای همه جانبه بین المللی ضروری است، گفتند که آماده اند تجربیات خود را در این مبارزه به اشتراک بگذارند و همکاریهای مشترک خود را در این عرصه تقویت کنند.
روحانی و "الکساندر فن دربلن" همچنین تحریمهای آمریکا را مانعی برای تامین نیازهای دارویی و پزشکی دانستند و مخالفت خود را با تداوم این تحریمها اعلام کردند.
رئیس جمهور در این تماس تلفنی، با بیان اینکه آمریکا به رغم شرایط سخت کنونی برای مبارزه با بیماری کرونا، تحریمهای خود را در مسیر تامین نیازهای دارویی و پزشکی ایران ادامه میدهد، گفت: دولت آمریکا حتی برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول برای مقابله با این ویروس نیز بشدت مخالفت میکند.
روحانی تصریح کرد: معتقدیم که اتحادیه اروپا در شرایط کنونی باید اقدام جدی تری در قبال تعهدات خودش نسبت به مسایل بین المللی و برجام به عمل آورد.
رئیس جمهور اظهارداشت: فعالیت اروپا برای نحوه مقابله با این پاندمی و کمک به کشورها و پایان تحریم غیر قانونی، اهمیت دارد و امیدوارم شاهد یک تحرک و ابتکار جدید از سوی اروپا باشیم.
روحانی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی شیوع بیماری کرونا در عرصه جهانی، باید همه تلاشها در مسیر لغو تحریمها و از بین بردن اختلافات و خاموش کردن جنگ و درگیریها متمرکز شود، گفت که ایران اسلامی به دنبال صلح و ثبات در منطقه است و از اروپا انتظار دارد با فشار بر رژیم صهیونیستی، اجازه ندهد این رژیم بی توجه به پاندمی جهانی کرونا، به حملات خود به سوریه و لبنان و ادامه محاصره غزه، شرایط را به سمت یک بحران پیش ببرد.
"الکساندر فن دربلن" رئیس جمهور اتریش نیز در این گفت: وگو با تاکید بر علاقه مندی کشورش به توسعه همکاریها با ایران و آمادگی برای انتقال تجربیات در مبارزه با بیماری کرونا گفت: اتریش و اتحادیه اروپا مخالف تحریمهای آمریکا علیه ایران هستند و به همکاریهای خود با تهران ادامه میدهند.
رئیس جمهور اتریش با بیان اینکه، این حرکت آمریکا با پیمانهای بین المللی مغایرت دارد و ضد قوانین بین المللی است، اظهارداشت: ما تلاش میکنیم روابط ایران و اروپا بدون تاثیرپذیری از آمریکا بهتر شود.
رؤسای جمهور دو کشور همچنین بر ضرورت تقویت اینستکس تاکید کردند.